Com obtenir les millors qualificacions en el Speaking Exam de Cambridge?

Estàs estressat per la nota de gramàtica a l’examen d’expressió oral?

És important que sàpigues que la gramàtica no és l’única habilitat que s’avalua, també n’hi ha d’altres.

L’examinador (interlocutor) que fa les preguntes atorga una nota global sobre 5 i l’examinador (avaluador) que només escolta atorga una nota sobre 5 per a diferents àrees:


1. Gramàtica + Vocabulari
2. Maneig del Discurs
3. Pronunciació
4. Comunicació Interactiva.

Fem una ullada més de prop a la comunicació interactiva!

Què és la Comunicació Interactiva?

La comunicació interactiva és la teva capacitat per interactuar amb la teva(es) parella(es).

Però què vol dir exactament ‘interactuar amb la teva parella’?

Significa que podeu iniciar i desenvolupar activament la conversa. En altres paraules, dius més que el mínim! Pots comentar alguna cosa que hagi dit el teu company o l’examinador, o fer un suggeriment, o fer una pregunta al teu company per desenvolupar el tema (per exemple, què passa amb…? o per què és això?), o fins i tot introduir una nova idea.

En altres paraules, respon i reacciona al que ha dit el teu company (o l’examinador). La comunicació interactiva també inclou poder donar suport a la teva parella, per exemple, brindant-li una paraula que estigui buscant durant una activitat de discussió, o ajudant-lo a desenvolupar una idea.

Segur que t’estàs preguntant, però com ho faig tot això?

Aquí tens 7 consells que t’ajudaran a obtenir el màgic 5/5 per a aquesta habilitat:

Escolta atentament l’altre candidat:

Quan l’altre candidat parli, assegura’t d’escoltar atentament i tracta d’entendre què està dient. Això us ajudarà a respondre apropiadament ia tenir una conversa significativa.

Fes servir un llenguatge natural:

tracta d’usar un llenguatge natural en les teves respostes i eviti les respostes memoritzades o massa assajades. Això farà que les vostres respostes sonin més autèntiques i atractives.

Fes preguntes de seguiment:

per mantenir la conversa, fes preguntes de seguiment basades en allò que ha dit l’altre candidat. Això demostrarà que estàs interessat en allò que ha de dir i t’ajudarà a explorar més el tema.

Expressa opinions:

dona les teves opinions i punts de vista sobre el tema que s’està tractant. Això demostrarà que pots participar en el pensament crític i articular els teus pensaments de manera efectiva.

Fes servir un llenguatge corporal apropiat:

assegura’t d’usar un llenguatge corporal apropiat, amb contacte visual i expressions facials, per demostrar que estàs involucrat i interessat en la conversa.

 

Usa estratègies conversacionals:

com estar d’acord o en desacord de manera cortès, expressar incertesa i aclarir l’entesa per mantenir la conversa fluida.

Practica, practica, practica:

practicar amb un company pot ajudar-te a millorar les teves habilitats de comunicació interactiva i preparar-te per a l’examen. Recorda, pots demanar que t’aparellin amb el teu company de pràctica a l’examen real!

 

En resum, la comunicació interactiva és la teva capacitat per mantenir una breu conversa amb la teva parella, demostrant que saps com iniciar i respondre, pregunta-resposta, suggeriment-acord. Bàsicament, és tenir una conversa normal!

Al llarg de l’article, hem compartit alguns vídeos per veure com es desenvolupa l’Examen d’expressió oral de Cambridge per a diferents nivells i els mateixos valors com podrien millorar les seves habilitats en la comunicació interactiva.

escriu-nos!
Necessites ajuda?
Hola! en què et podem ajudar?