6 consells per a millorar la teva gestió del discurs a l'examen d'anglès

Estàs estressat per la nota de gramàtica a l’examen d’expressió oral?

És important que sàpigues que la gramàtica no és l’única habilitat que s’avalua, també n’hi ha d’altres.

L’examinador (interlocutor) que fa les preguntes atorga una nota global sobre 5 i l’examinador (avaluador) que només escolta atorga una nota sobre 5 per a diferents àrees:


1. Gramàtica + Vocabulari
2. Gestió del Discurs
3. Pronunciació
4. Comunicació Interactiva.

Fem una ullada més de prop a la gestió del discurs!

Què és la Gestió del discurs?

La gestió del discurs és la teva capacitat per comunicar-te de manera eficaç i coherent.

Però què vol dir exactament ‘comunicar-se de manera efectiva i coherent’?

Significa que pots parlar clarament i lògicament i d’una manera organitzada que pot seguir fàcilment l’oient. En altres paraules, el teu missatge és clar, no es repeteix i utilitza paraules denllaç per ajudar els teus oients a comprendre i seguir la teva línia de pensament..

És a dir, allò que diguis ha de ser rellevant per a la tasca i ha d’organitzar les teves idees perquè el teu company i els examinadors puguin seguir-ho fàcilment. Bàsicament, és tenir una conversa normal!.

Segur que t’estàs preguntant, però com ho faig tot això?

Aquí tens 6 consells que t’ajudaran a obtenir el màgic 5/5 per a aquesta habilitat:

Planifica el discurs:

Això no vol dir memoritzar diàlegs abans de l’examen. Significa que, abans de començar a parlar, t’has de prendre un moment per ordenar els pensaments i organitzar les teves idees. Pensa en els punts principals que vols ressaltar i com els pots vincular. Això us ajudarà a parlar amb més fluïdesa i coherència.

Fes servir paraules d’enllaç:

per connectar les teves idees i crear un flux lògic. Paraules com “però”, “per tant”, “a més” i “d’altra banda” poden ajudar-te a mostrar la relació entre les teves idees.

Sigues concís:

és important ser concís i directe en parlar. Evita divagar o sortir-te per la tangent i enganxa’t al tema en qüestió.

Escolta la pregunta: 

i les indicacions de l’examinador, i assegura’t de respondre-les completament (no només respon sí o no, explica per què vas respondre així). Si no estàs segur del que està preguntant l’examinador, no tinguis por de demanar un aclariment: ‘Ho sento, podria dir això de nou, si us plau?

Fes servir exemples:

pot ajudar-te a il·lustrar els teus punts i recolzar el teu argument.

 

Practica, practica, practica:

com més practiquis, més còmode et sentiràs amb la gestió del discurs. Practica amb el seu company de conversa, un amic o familiar, o fins i tot davant d’un mirall. Això us ajudarà a desenvolupar la vostra fluïdesa i confiança.

Recorda, la gestió del discurs no es tracta de parlar ràpidament o fer servir un vocabulari complex. Es tracta de comunicar les teves idees de manera clara i eficaç, i de demostrar que pots organitzar els teus pensaments de manera lògica i coherent. Bàsicament, només és tenir una conversa normal!

Al llarg de l’article, hem compartit alguns vídeos perquè vegis com es desenvolupa l’Examen d’expressió oral de Cambridge per a diferents nivells i perquè valoris com pots aplicar els nostres consells per a millorar les seves habilitats en la gestió del tu discurs en anglès.

escriu-nos!
Necessites ajuda?
Hola! en què et podem ajudar?