© 2022 Examens Girona. All Rights Reserved.
Development by Wacamole Studio

6 consells per millorar la nota en pronunciació a l'examen Speaking de Cambridge

El més important que has de saber és que en aquesta part de la prova, la pronunciació i la fluïdesa, i no el teu accent, són el que importa.

Jo soc de Nova Zelanda i tinc un accent que definitivament em distingeix d’altres parlants anglesos d’arreu del món. Tenir accent no és un inconvenient; de fet, forma part de la nostra manera de parlar anglès i de qui som. Sempre que parlem de manera clara i comprensible, podrem comunicar les nostres idees i pensaments als altres fàcilment.

La pronunciació, però, és important, perquè és la manera com articules cada síl·laba d’una paraula. Per exemple, si dius T-tshirt (samarreta) en lloc de teacher (professor) quan parles del teu professor preferit, probablement confondràs l’oient.

I com t’ajuda això exactament a la prova de parla?

A la prova d’expressió oral, la pronunciació clara (no l’accent) és el que compta. Els examinadors no esperen que sonis exactament com un nord-americà, un australià o qualsevol altra nacionalitat, però han de poder entendre’t fàcilment i notar que mostres control de l’entonació, l’accent i els sons individuals per ajudar-te a transmetre i comunicar el que vols dir clarament.

T’expliquem com fer-ho!

Una bona pronunciació requereix paciència i pràctica. Aquí tens 6 consells per millorar-la:

Escolta activament:

Fixa’t en com es pronuncien les paraules i les frases. Prova d’escoltar notícies en anglès, podcasts i mira pel·lícules o programes de televisió en anglès per familiaritzar-te amb els sons de l’idioma. Imita la pronunciació, el ritme i l’entonació de les paraules o frases curtes que escoltes. Centra’t a emfatitzar les síl·labes correctes i utilitzar l’entonació adequada (puja i baixa) en el teu discurs.

erik-mclean-U-Vu_r6qyyU-unsplash

Practica regularment:

La pràctica constant és clau per millorar la teva pronunciació. Dedica temps cada dia per practicar parlant en anglès amb un amic, un familiar, un company d’intercanvi d’idiomes (o fins i tot el teu gos). O pots llegir en veu alta o repetir paraules i frases que escoltis mentre mires un vídeo o escoltes un podcast.

Grava’t:

Utilitza el teu telèfon intel·ligent per gravar el teu discurs. Això t’ajudarà a identificar àrees on la teva pronunciació necessita millorar. Escolta les gravacions i compara-les amb persones que parlen anglès amb fluïdesa. Identifica sons específics que et resultin difícils i concentra’t a m

 

Demana ajuda:

Els comentaris constructius et poden ajudar a identificar les àrees que necessites millorar, de manera que, si és possible, treballis amb un company d’idiomes, un professor o algú que et pugui oferir comentaris sobre la teva pronunciació. Poden ajudar-te a corregir els teus errors i oferir o

Afluixa!

Alguna vegada ha tingut problemes per entendre els anuncis ràpids i confusos de l’aeroport? Parlar massa ràpid pot provocar una mala pronunciació, així que alenteix el teu discurs i enuncia les teves paraules amb claredat. Respira i pren-te el teu temps!

 

Abraça el teu accent:

millorar la pronunciació requereix temps, així que segueix practicant i tingues paciència amb tu mateix. I sobretot, abraça el teu accent! Si la gent et pot entendre en anglès i et sents segur i fluït quan parles, el teu accent realment no importa. Confia en mi, amb el meu accent kiwi, sé de què parlo!

escriu-nos!
Necessites ajuda?
Hola! en què et podem ajudar?